Akvrareller


Hej

Stort tack för visat intresse, efter utställningen sommaren 2021 på Laxholmens kulturhus har jag inga tavlor ute till försäljning men intressenter får gärna höra av sig till alice@petter.nu så kan vi ha en dialog då det har varit en del efterfrågan har jag valt att invänta framförallt nästa utställning. Min produktion håller en normal takt vad det nu är men jag målar när jag känner för det och har tid, just nu känner jag mycket för det och vi får se vart det landar. Säljer bara original och medföljande värdebevis, alltså inga litografier eller tryck.


BAKGRUND
Jag har målat och tecknat i hela mitt liv. Bild var egentligen det enda ämne jag var bra på i skolan så till vida att det märkets i betygen.Sen var jag för dålig i resten av skolans alla ämnen för att komma in på någon estetisk linje så målande och tecknade lärde jag mig själv hemmaoch ihop med min pappa som målade mycket, framförallt akvarell.Senare i gymnasiet började jag med keramik men har alltid landat i Akvarell.
Mina föräldrar försökt förgäves få mig att gå konstskola men jag var för ofokuserad och mitt hjärta för musik och framförallt Hip Hop bultade starkt.Dock släppte jag aldrig akvarell och har sen 2012 mycket tack vare min fru Michaelas peppande röst målat mer och mer. Det ena ledde till det andraoch efter att några tavlor blivit intressant för vänner och sen människor överlag har jag känt med ännu mer inspirerad och utvecklas hela tiden.
Senaste var min föreställningsdebut 2021 i maj på Laxholmens Kulturhus i Munkfors. Nu målar jag och vi får se vad det blir framöver men gissningsvis en utställning under våren 2022.
För mig är det här en av mina största drömmar i livet sen jag började med musik och jag känner en stor närhet med mina föräldrarnär jag går in på den här stigen som de drömde om för mig som ung. Jag är nyfiken och älskar konst i alla dess former och vill utvecklas.
Min största inspiration är mina sk. platser på jorden. Där Kosteröarna är en ihop med både Åre och såklart Stockholm. Där är jag just nu men ingen vet och allra minst jag vart jaglandar framöver.
Petter Alexis Askergren